4K UltraHD 8MP Камери за Наблюдение

4K UltraHD камерите за видеонаблюдение, известни още като 8MP камери, предават видео с ултра висока резолюция 3840 x 2160 пиксела (4K резолюция). Това позволява наблюдението на обекти в детайли на по-голяма дистанция от тази на широко популярните 5MP камери – над 40-50м.

Популярността на тези 4K UltraHD камери непрекъснато нараства тъй като предлагат по-висока разделителна способност, цвят и контраст. Като цяло, видеото при тези IP камери за наблюдение е с доста по-високо качество.

До скоро цените на 4K камерите за видеонаблюдение бяха доста високи и недостъпни за масовия пазар.

Камера-БГ предлага на своите клиенти 4K UltraHD камери за видеонаблюдение, с реална 8MP резолюция (8 милиона пиксела – 3840 x 2160p) на ниска цена:

Нашите 8MP камери за наблюдение притежават и 5x цифрово (дигитално) zoom увеличение на картината, което в съчетание с ултра високата резолюция предлага една, наистина чиста и детайлна картина с наситени цветове и контрасти.

Какви са предимствата на 4K UltraHD камерите?

4K UltraHD камерите с резолюция 8MP предлагат повече детайли и по-ясни видео изображения поради по-големия брой пиксели. Могат да бъдат различени обекти на доста голяма дистанция, например регистрационни номера на автомобили, черти на лицата на преминаващи хора, дори и малки детайли върху дрехи и други предмети. По-детайлното изображение на тези камери предлага по-добра видимост в целия периметър на наблюдаваната площ.

Как работят 4K UltraHD камерите?

4K камерите използват специални сензори за видео изображения. Сензора за изображения в една 4K 8MP камера е с по-голям размер от този на камерите с по-малка разделителна способност и предлага подобрена чувствителност при слаба светлина. Това позволява висока разделителна способност от 8MP. В съчетание с усъвършенствани видео кодеци (10- или 12-битови) и Ultra H.265 компресия на видеото, 4K камерите за видеонаблюдение могат наистина да предложат висококачествени видео изображения.

8MP IP охранителните камери предлагат по-широко зрително поле!

4K IP камерите имат по-широко зрително поле от 2MP 1080p и 5MP 1944p камерите и предлагат по-голямо съотношение на страните и по-голяма разделителна способност.
Една 4K камера може да покрие повече площ, което може да означава по-малко камери и по ниска цена за видеонаблюдението. Можете да покриете по-голям периметър с една 4K камера, вместо да използвате няколко 2MP 1080p камери – за покриване на едно и също пространство. Това намалява цената за видеонаблюдението, тъй като използвате по-малко камери.

Инвестиция в бъдещето!

Интегрирането на 4K UltraHD технологията вече е масово в устройствата, които използваме ежедневно – телевизори, смартфони, цифрови фотоапарати, монитори, таблети и др. С оглед съвместимостта и използването на пълната функционалност на тези устройства, закупуването на 4K UltraHD 8MP камера е препоръчително.