Общи условия

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

– Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД (APN Vision Ltd.) предоставя услуги и продукти на потребителите/клиентите си посредством уеб сайта www.camera-bg.com. Тези условия обвързват всички потребители. С натискане на бутона “Поръчване”, потребителят/клиентът се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.
– Идентифициране на потребителя/клиента с цел доказване на действията му на сайта, както за приемане на Общите условия, така и за направената поръчка, се извършва чрез съхранените в лог файлове на сървъра IP адрес на потребителя/клиента, както и всяка друга информация.
– Продуктите и услугите, които се намират на интернет страницата www.camera-bg.com не представляват правно обвързваща оферта, а са по-скоро демонстративен онлайн каталог, описващ продуктовата линия на търговеца.
– След натискане на бутона “Поръчване”, потребителите се съгласяват да закупят стоките и услугите, намиращи се в Количка. Клиентът получава потвърждение на поръчката и с получаване на това потвърждение се счита, че той е съгласен да закупи избраните от него продукти и услуги.
– “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни. При невъзможност за осъществяване на поръчката, в рамките на 3 работни дни “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД уведомява потребителя/клиента за настъпилите обстоятелства, чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер. В случай, че е направен превод по сметката на търговеца, клиентът ще може да избира между възстановяване на сумите, отказ от поръчката или чрез заместваща поръчка.
– Договорният език е български, а плащанията ще бъдат извършвани в български левове.

БЪРЗА ПОРЪЧКА

Ако за продукта е разрешен (наличен) метода “Поръчай с един клик!”, с натискане на бутон “Поръчай” клиента се задължава да спазва настоящите Общи положения и условия. “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД поема ангажимент в най-кратки срокове (до 15:00ч. на същия работен ден) да се обади на посочения телефонен номер и заедно с клиента да бъдат изяснени детайлите по поръчката. Клиента се задължава да уточни методите на плащане и доставка, които е избрал и които са посочени в настоящите Общи условия.

ПЛАЩАНЕ

Методите за плащане през сайта са 2:

1. Наложен платеж
Плащане в брой при доставка с куриер.
От куриера ще получите разписка за Наложен платеж с Пощенски паричен превод.

2. Банков превод
Плащане по банков път – извършвате плащането директно, чрез банковата Ви сметка.
Това можете да направите през сайта на Вашата банка (чрез Token или КЕП) или на място – в банковия клон. Подробности за това как да осъществите банковия превод можете да получите от Вашия банков оператор.
След приключване на поръчката ще получите имейл с нашите банкови данни и уникален номер на поръчката:
Поръчка №XXX. Използвайте номера на поръчката като причина за плащането.
След потвърждение за направеното плащане към нас, на имейла ще получите фактура.

Забележка: “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД има сключени договори и споразумения с куриерски фирми за издаване на разписки за Наложени платежи с Пощенски паричен превод на своите клиенти. При доставка с тези куриери, “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД не е длъжна да издава фискален касов бонов (касова бележка) към комплекта с поръчката, съгласно наредба № Н-18/2006г., чл.3, ал.1 на Националната агенция за приходите (НАП).
Моля, изисквайте Вашия валиден, платежен документ от куриера!

МЕТОДИ ЗА ДОСТАВКА

“Ей Пи Ен Вижън” ЕООД, собственик на сайта Camera-BG.com, работи основно с куриерски фирми Спиди и Еконт Експрес!

Методите за доставка през сайта са 5:
– Спиди – до офис;
– Еконт – до офис;
– Спиди – до адрес;
– Еконт – до адрес;
– Друго (ще уточня).
Ако сте избрали метод за доставка “Еконт – до офис” или “Спиди – до офис”, ще трябва да отбележите в полето “Офис на Еконт, Спиди или адрес за доставка” името и/или адреса на офиса на куриера. В този случай не е необходимо да въвеждате Вашия домашен адрес.
Ако сте избрали метод за доставка “Еконт – до адрес” или “Спиди – до адрес”, в полето “Офис на Еконт, Спиди или адрес за доставка” въведете точния адрес за доставка – улица, номер, комплекс, блок, вход, етаж, апартамент и др.
Ако сте избрали метод за доставка “Друго (ще уточня)”, ще трябва да отбележите в полето “Бележки към поръчката” Вашите указания към нас.
Ако желаете доставката да бъде извършена от друга куриерска фирма (различна от Еконт Експрес и Спиди), изберете метод за доставка “Друго (ще уточня)” и в поле “Офис на Еконт, Спиди или адрес за доставка” уточнете името на куриера и адреса за доставка (или офиса на куриера).

ЦЕНИ ЗА ДОСТАВКА

Цените за транспорт и доставка в рамките на България са както следва:

При доставка със Спиди или Еконт Експрес цените са фиксирани:
– За сума на поръчката до 150 лв:
   – с куриерска фирма Спиди, до офис на куриера – 3,50 лв;
   – с куриерска фирма Еконт Експрес, до офис на куриера – 5,50 лв;
   – с куриерска фирма Спиди, до адрес на клиента – 7,50 лв;
   – с куриерска фирма Еконт Експрес, до адрес на клиента – 8,50 лв;
– За сума на поръчката над 150 лв: БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

При доставка с друг куриер, цените за доставка са според тарифите на избрания от Вас куриер. В този случай отново получавате БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за сума на поръчката над 150 лв.

Методите, сроковете и цените за доставка извън територията на Република България ще бъдат допълнително уточнявани с клиента. В този случай клиента не получава безплатна доставка за сума на поръчката над 150 лв.

СРОКОВЕ И УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

– Доставките за страната, се осъществяват в рамките на 1 работен ден (24 часа след поръчката), ако са направени в работен ден – до 15:00 ч. Доставките на някои продукти се осъществяват в рамките на 1 до 8 работни дни, което ще бъде изрично отбелязано на страницата на продукта. При невъзможност за осъществяване на поръчката поради своевременно изчерпване на складовите наличности или по други причини, ще бъдете незабавно уведомени.
– Потребителят/клиентът носи изцяло риска от повреждане/загубване на стоката при доставката. Веднага след предаване на стоката на куриер, “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД се освобождава от риска, който се прехвърля върху потребителя/клиента. “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.
– Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя/клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД. В случай, че бъде установено наличие на щети, които са се получили при транспортирането на стоката, “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД не носи отговорност за гаранционното обслужване на тази стока. В случаите когато от “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД са зададени в писмена форма конкретни дата и час за доставка, изявлението има обвързваща сила. При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.
– При предаване на стоката потребителят/клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес. При отказ за получаване на стоката, извън случаите описани по-долу, отказът се счита за неоснователен и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.
– Когато доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от клиента стока и това може да се установи чрез обикновения й преглед, клиента може да иска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка в срок от 24 часа от получаването й.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ/КЛИЕНТА

– Потребителят/клиентът има възможност да разглежда и да поръчва обявените стоки и услуги на сайта www.camera-bg.com.
– Потребителят/клиентът има право да се информира за състоянието на своята поръчка.
– Потребителят/клиентът е длъжен да заплати цената на поръчката си според обявеният начин на сайта www.camera-bg.com.
– Потребителят/клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес, да плати цената на стоката или услугата, да заплати разходите по доставката, когато същата не е безплатна и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката/услугата.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ТЪРГОВЕЦА

– “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.
– “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД има право, но не и задължение да запазва материали и информация, разположени на сървъра на хостинг компанията, където е поместен сайта www.camera-bg.com.
– “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД има право по всяко време, без уведомяване на Потребителя/клиента, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД да прекрати, спре или промени предоставяните услуги във връзка с ползването на сайта. “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността, или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез www.camera-bg.com.
– “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД след получаване на плащането се задължава да прехвърли на потребителя/клиента собствеността на заявената за покупка от него стока/услуга, да достави в срок заявената за покупка стока/услуга, да проверява за техническа изправност всеки артикул преди да бъде изпратен (в случай, че това е възможно, без да се нарушава целостта на опаковката).
– “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД има право да инсталира на компютрите на потребителите кукита (cookies). Кукитата представляват текстови файлове, които се запазват от Интернет страницата върху твърдия диск на Потребителя и позволяват възстановяване на информация за Потребителя, като го идентифицират и позволяват проследяване на действията му, Интернет страниците, които посещава, хипер-връзките, които използва, информацията, която ползва и записва и други. Повече информация можете да намерите – ТУК.

ЛИЧНИ ДАННИ

– “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД гарантира на своите потребители/клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия. “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД защитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка, като това задължение отпада в случай, че Клиентът е предоставил неверни данни. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в поръчката. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.
– “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

Политика за поверителност и защита на личните данни >>>

ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ

– “Ей Пи Ен Вижън” ЕООД предлага гаранционен документ на своите клиенти за дадена закупена стока, ако такъв документ е осигурен от производителя на стоката. В документа са описани: адрес и телефон на оторизираните сервизи на закупената стока, гаранционните условия на съответните сервизни центрове или производители, гаранционен срок на закупената от потребителя/клиента стока.
– В случаите в които липсва гаранционен документ от производителя важи законовата гаранция на ЕС, която е 2 години за физически лица от момента на получаване на стоката. Законовата гаранция не е гаранция от производителя или търговеца. Можете да получите повече информация – ТУК или от ваши източници.
– Всеки наш клиент има 14 дни право на връщане (без да посочва конкретна причина), които започват да текат от момента на закупуване на продукта.
– Изправността на всеки наш продукт се тества, както от производителя, така и от нас преди продажбата – имате 100% гарантирана изправност!

ГАРАНЦИОННИ УСЛОВИЯ

Ако в комплекта липсва гаранционен документ от производителя, важи законовата гаранция за физически лица, осъществили покупката на територията на ЕС – 2 години, от датата на получаване на продукта.

Условия за рекламация и това, което трябва да ни изпратите, за да уважим Вашето искане:
1. Подробно описание на дефекта – какъв е, кога, къде и как се е проявил.
2. Дефектиралият продукт, с не нарушена цялост на баркод стикера на производителя и на APN Vision Ltd;
3. Оригиналната кутия, с която сте получили продукта – с баркод стикера на APN Vision Ltd;
4. Всички аксесоари и принадлежности, които са били част от комплекта, в момента на неговото получаване;
5. Платежен документ, удостоверяващ покупката – копие от фактурата от APN Vision Ltd или разписката за извършен Наложен платеж по Пощенски паричен превод, получен от куриера, в момента на доставката – това е валиден платежен документ, заместващ касовия бон;
6. Валиден платежен документ (касов бон, фактура, разписка) от оторизирания сервиз или техническото лице, осъществило монтажа и инсталацията на продукта – с дата, име, МОЛ, ЕИК, цена за услугата, място на монтажа (изисква се само за камери, NVR или готови комплекти);
7. Снимки (или видео) на продукта от мястото на монтажа (изисква се само за камери, NVR или готови комплекти) – можете да ги изпращате на имейл office@camera-bg.com;

Забележка: Изпълнението на по-горните усолвия не гарантира автоматично одобрение от страна на APN Vision Ltd за ремонт, подмяна или възстановяване на парични средства. Вашата заявка за рекламация ще бъде одобрена след като продукта бъде диагностициран, като дефектен по вина на производителя или търговеца – от техническo лице.
Моля свържете се с нас, преди да осъществите Вашата заявка за рекламация. Ще получите допълнителни указания от техническо лице.

Гаранцията отпада ако:
– продукта е закупен от друг търговец (прекупвач), а не директно от APN Vision Ltd;
– монтажа е извършен от неоторизирано техническо лице;
– има нарушена цялост на продукта;
– е осъществена неправилна експлоатация на продукта, която несъответства на техническата спецификация, посочена в упътването и експлоатационните изисквания за пододбен вид продукти;
– повредата е в резултат на външен токов удар или аномалия в захранващото напрежение (220V) на контакта;
– повредата е в резултат на природно бедствие, пожар, мълния, наводнение и др.


Всчики продукти, предлагани на сайта, са от утвърдени, световни производители – гаранция за качество и надеждност!

Всички цени, посочени на сайта, са крайни за клиента, с включени данъци и налози (ДДС и/или др.)!


Сайта www.camera-bg.com е регистриран като електронен магазин в Националната агенция за приходите с Вх.№ 0500И0040234, съгласно чл.3 от Наредба № Н-18/2006г.


Съдържанието на сайта е защитено с авторски права и отговаря на всички законови разпоредби на Република България и ЕС. Всички действия на потребителите се съхраняват (по IP адрес) в лог-файлове на компанията за неопределен период. За всички противозаконни действия от страна на посетителите и клиентите на сайта (копиране на текст и снимки, фалшиви поръчки или друга нелоялна практика), от които за нас са произтекли някакви вреди, ще бъдат предприети съответните правни действия и ще бъдат сезирани съответните компетентни органи.

Политика за поверителност >>>

Политика за бисквитките >>>


Този сайт е защитен с reCAPTCHA. Важат Правилата за поверителност и Общите условия на Google.