Общи условия

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

– Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД (APN Vision Ltd.) предоставя услуги и продукти на потребителите/клиентите си посредством уеб сайта www.camera-bg.com. Тези условия обвързват всички потребители. С натискане на бутон „Поръчване“, потребителят/клиентът се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.
– Идентифициране на потребителя/клиента с цел доказване на действията му на сайта, както за приемане на Общите условия, така и за направената поръчка, се извършва чрез съхранените в лог файлове на сървъра IP адрес на потребителя/клиента, както и всяка друга информация.
– Продуктите и услугите, които се намират на интернет страницата www.camera-bg.com не представляват правно обвързваща оферта, а са по-скоро демонстративен онлайн каталог, описващ продуктовата линия на търговеца.
– След натискане на бутон „Поръчване“, потребителите се съгласяват да закупят стоките и услугите, намиращи се в Количка. Клиентът получава потвърждение на поръчката и с получаване на това потвърждение се счита, че той е съгласен да закупи избраните от него продукти и услуги.
– „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни. При невъзможност за осъществяване на поръчката, в рамките на 3 работни дни „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД уведомява потребителя/клиента за настъпилите обстоятелства, чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер. В случай, че е направен превод по сметката на търговеца, клиентът ще може да избира между възстановяване на сумите, отказ от поръчката или чрез заместваща поръчка.
– Договорният език е български, а плащанията ще бъдат извършвани в български левове.

БЪРЗА ПОРЪЧКА

Ако за продукта е разрешен (наличен) метода „Бърза поръчка!“, с натискане на бутон „Поръчай“ клиента се задължава да спазва настоящите Общи положения и условия. „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД поема ангажимент в най-кратки срокове, в зависимост от часа на поръчката – на същия или следващия работен ден, да се обади на посочения телефонен номер и заедно с клиента да бъдат уточнени детайлите по поръчката. Клиента е длъжен да уточни данните за претката, методите на плащане и доставка, които е избрал и които са посочени в настоящите Общи условия.

ПЛАЩАНЕ

Методите за плащане през сайта са 2:

1. Плащане чрез Наложен платеж (ППП)
Плащане в брой при доставка с куриер.
От куриера ще получите разписка за Наложен платеж с Пощенски паричен превод – това е касовата бележка към поръчката.

2. Плащане чрез Банков превод
Плащане по банков път (банкиране) – извършвате плащането чрез банковата Ви сметка.
Това можете да направите през сайта на Вашата банка (чрез Token или КЕП) или на място – в банковия клон. Подробности за това как да осъществите банковия превод можете да получите от Вашия банков оператор.
След приключване на поръчката ще получите имейл с уникален номер на поръчката:
Поръчка №XXX. Използвайте номера на поръчката като основание за плащането. Плащането е 100% авансово!
В отделен имейл ще получите и Проформа Фактура с нашите банкови данни – за целта, моля, попълнете необходимите данни в поле „Бележки към поръчката“.
След потвърждение за направеното плащане към нас, продуктите с фактурата от поръчката ще бъдат доставени в рамките на 1-2 работни дни.

Моля, превеждайте само стойността на закупената стока (междинна сума) без посочената сума за доставка (ако има такава). Реалната сума за доставка (когато не е изпълнено условието за безплатна доставка) се изчислява от куриерската фирма и се заплаща от Вас, в момента на доставката.

Забележка: „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД има сключени договори и споразумения с куриерски фирми за издаване на разписки за Наложени платежи с Пощенски паричен превод на своите клиенти. При доставка с тези куриери, „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД не е длъжна да издава фискален касов бонов (касова бележка) към комплекта с поръчката, съгласно наредба № Н-18/2006г., чл.3, ал.1 на Националната агенция за приходите (НАП).
Моля, изисквайте Вашия валиден, платежен документ от куриера!

МЕТОДИ ЗА ДОСТАВКА

„Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД, собственик на сайта Camera-BG.com, работи основно с куриерска фирма Еконт Експрес ЕООД!

Методите за доставка през сайта са 2:
– Еконт Експрес – до офис;
– Еконт Експрес – до адрес.

Ако сте избрали метод за доставка „Еконт Експрес – до офис“, първо въвеждате Област, Град и т.н., след което можете да изберете точен офис на Еконт, в съответното поле за доставка.
Ако сте избрали метод за доставка „Еконт Експрес – до адрес“, първо въвеждате Област, Град и т.н., след което можете да въведете точния адрес за доставка, в съответното поле.

ЦЕНИ ЗА ДОСТАВКА

Доставката е за сметка на купувача, с изключение на случаите когато е изпълнено условието за безплатна доставка.

Посочените на сайта цени за транспорт и доставка в рамките на България са както следва:

– За сума на поръчката до 300 лв:
   – с куриерска фирма Еконт Експрес, до офис на куриера – сумата се изчислява автоматично, след попълване на всички полета;
   – с куриерска фирма Еконт Експрес, до адрес на клиента – сумата се изчислява автоматично, след попълване на всички полета (ако поради някаква причина системата не приема адреса, който сте въвели и не изчислява сумата за доставка, моля, свържете се с нас);
– За сума на поръчката над 300 лв: БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА с Еконт.

Забележка: В някои случаи посочените цени за доставка може да са приблизителни. Точната сума за доставка се изчислява от куриерските фирми, в момента на предаване на стоката и се заплаща директно на тях, при доставката. На „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД заплащате единствено и само цената на поръчаните от сайта продукти. Ползвате до 12% отстъпка от цената за доставка с Еконт Експрес ЕООД, с която „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД има сключен договор за разнос с отстъпка.

Методите, сроковете и цените за доставка извън територията на Република България ще бъдат допълнително уточнявани с клиента. В този случай клиента не получава безплатна доставка за сума на поръчката над 300 лв и е необходимо да заплати предварително сумата на поръчката, чрез метод за плащане „Плащане по банков път“.

СРОКОВЕ И УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

– Доставките за страната, се осъществяват в рамките на 1 – 2 работни дни. При невъзможност за осъществяване на поръчката поради своевременно изчерпване на складовите наличности или по други причини, ще бъдете незабавно уведомени.
– Потребителят/клиентът носи изцяло риска от повреждане/загубване на стоката при доставката. Веднага след предаване на стоката на куриер, „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД се освобождава от риска, който се прехвърля върху потребителя/клиента. „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.
– Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя/клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД. В случай, че бъде установено наличие на щети, които са се получили при транспортирането на стоката, „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД не носи отговорност за гаранционното обслужване на тази стока. В случаите когато от „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД са зададени в писмена форма конкретни дата и час за доставка, изявлението има обвързваща сила. При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.
– При предаване на стоката потребителят/клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес. При отказ за получаване на стоката, извън случаите описани по-долу, отказът се счита за неоснователен и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.
– Когато доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от клиента стока и това може да се установи чрез обикновения й преглед, клиента може да иска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка в срок от 24 часа от получаването й.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ/КЛИЕНТА

– Потребителят/клиентът има възможност да разглежда и да поръчва обявените стоки и услуги на сайта www.camera-bg.com.
– Потребителят/клиентът е длъжен да спазва работното време, посочено в секция „Контакти“ на сайта www.camera-bg.com.
– Потребителят/клиентът има право да се информира за състоянието на своята поръчка.
– Потребителят/клиентът е длъжен да заплати цената на поръчката си според обявеният начин на сайта www.camera-bg.com.
– Потребителят/клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес, да плати цената на стоката или услугата, да заплати разходите по доставката, когато същата не е безплатна и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката/услугата.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ТЪРГОВЕЦА

– „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.
– „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД има право, но не и задължение да запазва материали и информация, разположени на сървъра на хостинг компанията, където е поместен сайта www.camera-bg.com.
– „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД има право по всяко време, без уведомяване на Потребителя/клиента, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД да прекрати, спре или промени предоставяните услуги във връзка с ползването на сайта. „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността, или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез www.camera-bg.com.
– „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД след получаване на плащането се задължава да прехвърли на потребителя/клиента собствеността на заявената за покупка от него стока/услуга, да достави в срок заявената за покупка стока/услуга, да проверява за техническа изправност всеки артикул преди да бъде изпратен (в случай, че това е възможно, без да се нарушава целостта на опаковката).
– „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД има право да инсталира на компютрите на потребителите кукита (cookies). Кукитата представляват текстови файлове, които се запазват от Интернет страницата върху твърдия диск на Потребителя и позволяват възстановяване на информация за Потребителя, като го идентифицират и позволяват проследяване на действията му, Интернет страниците, които посещава, хипер-връзките, които използва, информацията, която ползва и записва и други. Повече информация можете да намерите – ТУК.

ЛИЧНИ ДАННИ

– „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД гарантира на своите потребители/клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия. „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД защитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка, като това задължение отпада в случай, че Клиентът е предоставил неверни данни. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в поръчката. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.
– „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

Политика за поверителност и защита на личните данни >>>

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

– Всеки наш клиент има 14 дни право на връщане на продукт срещу възстановяване на пълна или намалена парична стойност (в зависимост от състоянието на върнатия продукт), които започват да текат от момента на закупуване на стоката и важат само ако: комплекта с продукта е с ненарушена цялост на опаковката (когато е била на лице такава), в търговския вид в който е получен, с налични всички аксесоари (неразопаковани), без каквито и да е следи от употреба по продукта или опаковката. Необходимо е върнатия продукт да бъде придружен от всички документи за покупко-продажбата (получени от куриера с пратката).
Клиента трябва да върне продукта:
– до „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД (тел.: 0882-055-552, имейл: apnvision@abv.bg)
– с куриерска фирма Еконт Експрес ЕООД (до офис – гр. Видин, площад Ташкюприя);
– за сметка на изпращача (клиента);
– без наложен платеж;
– с включена опция „Преглед на пратката“;
– с включена опция „Връщането при отказ от получаване да е за сметка на изпращача“.
Пратката трябва да бъде придружена от Формуляр за връщане на продукта – ТУК >>>.
Сумата платена за продукта (или нейната намалена стойност) се възстановява на клиента по банков път, в 14 дневен срок. За целта е необходимо клиента да посочи във формуляра за връщане актуална банкова сметка (IBAN, BIC), чиито титуляр е самият той. Пълната сума или сумата, отговаряща на намалената стойност на продукта, се изплаща след обстоен преглед и тест от наша страна и само ако върнатата пратка отговаря на всички условия, посочени в настоящите Общи условия.
– Ако при поръчката на продукта клиента се е възползвал от услугата „Безплатна доставка“, сумата заплатена от наша страна за доставката, ще бъде приспадната от върнатата сума. Размерът на сумата за доставка може да бъде проверен в куриерската фирма (по номер на товарителница) и може да бъде доказан от нас със съответните документи.
– За камери, видеорекордери и аксесоари – не трябва да са били отваряни/разглобявани и не трябва да са били монтирани или настройвани.
– Ако вече сте използвали камера или видеорекордер, ще бъде необходимо да докажете, че експлоатацията/инсталацията на продукта е била осъществена от оторизиран сервиз или техническо лице със съответните документи. Необходимо е да докажете и, че продукта е бил употребен и изпробван в домашни или други условия така, както същото изпробване на продукта би било разрешено и в търговски обект (магазин), преди покупка. В противен случай върнатия продукт може да бъде определен като овехтял, с намалена търговска стойност и сумата, която ще ви бъде изплатена няма да е в пълен размер.
– Преди да върнете камера или видеорекордер, задължително трябва да сте ги премахнали от съответното мобилно приложение, ако са били добавяни там. В противен случай продукта ще бъде определен като неизползваем!

ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ

– „Ей Пи Ен Вижън“ ЕООД предлага гаранционен документ на своите клиенти за дадена закупена стока, ако такъв документ е осигурен от производителя на стоката. В документа са описани: адрес и телефон на оторизираните сервизи на закупената стока, гаранционните условия на съответните сервизни центрове или производители, гаранционен срок на закупената от потребителя/клиента стока.
– В случаите в които липсва гаранционен документ от производителя важи законовата гаранция на ЕС, която е 2 години за физически лица от момента на получаване на стоката. Законовата гаранция не е гаранция от производителя или търговеца. Можете да получите повече информация – ТУК или от Ваши източници.

ГАРАНЦИОННИ УСЛОВИЯ И РЕКЛАМАЦИЯ

Ако в комплекта липсва гаранционен документ от производителя, важи законовата гаранция за физически лица, осъществили покупката на територията на ЕС – 2 години, от датата на получаване на продукта.

Условия за рекламация и това, което трябва да ни изпратите, за да уважим Вашето искане:
1. Подробно описание на дефекта – какъв е, кога, къде и как се е проявил.
2. Дефектиралият продукт, с не нарушена цялост на баркод стикера на производителя и на APN Vision Ltd;
3. Оригиналната кутия, с която сте получили продукта – с баркод стикера на APN Vision Ltd;
4. Всички аксесоари и принадлежности, които са били част от комплекта, в момента на неговото получаване;
5. Платежен документ, удостоверяващ покупката – копие от фактурата от APN Vision Ltd или разписката за извършен Наложен платеж по Пощенски паричен превод, получен от куриера, в момента на доставката – това е валиден платежен документ, заместващ касовия бон;
6. Валиден платежен документ (касов бон, фактура, разписка) от оторизирания сервиз или техническото лице, осъществило монтажа и инсталацията на продукта – с дата, име, МОЛ, ЕИК, цена за услугата, място на монтажа (изисква се само за камери, NVR или готови комплекти);
7. Снимки (или видео) на продукта от мястото на монтажа (изисква се само за камери, NVR или готови комплекти) – можете да ги изпращате на имейл office@camera-bg.com;

Забележка: Изпълнението на по-горните усолвия не гарантира автоматично одобрение от страна на APN Vision Ltd за ремонт, подмяна или възстановяване на парични средства. Вашата заявка за рекламация ще бъде одобрена след като продукта бъде диагностициран, като дефектен по вина на производителя/търговеца или не отговарящ на описанието – от оторизиран сервиз или техническo лице.
Моля свържете се с нас, преди да осъществите Вашата заявка за рекламация. Ще получите допълнителна помощ и указания от техническо лице.

Можете да подадете Вашата заявка за рекламация, в свободен текст, съобразена с посочените по-горе условия, на имейл office@camera-bg.com.

Гаранцията отпада ако:
– продукта е закупен от друг търговец (прекупвач), а не директно от APN Vision Ltd;
– монтажа е извършен от неоторизирано техническо лице;
– липсва монтажна кутия за скриване на кабелните накрайници (при външен монтаж на камери);
– има нарушена цялост на продукта;
– е осъществена неправилна експлоатация на продукта, която несъответства на техническата спецификация, посочена в упътването и експлоатационните изисквания за пододбен вид продукти;
– повредата е в резултат на външен токов удар или аномалия в захранващото напрежение (220V) на контакта;
– повредата е в резултат на лоша връзка между контакта (220V) и захранващия адаптер;
– повредата е в резултат на природно бедствие, пожар, мълния, наводнение и др.

При рекламация, всички транспортни разходи се поемат от клиента! Ако се наложи продукта да бъде върнат за ремонт на производителя (в чужбина), транспортните разходи също се поемат от клиента!


За съдействие, можете да се обърнете и към компетентния орган на Република България – Комисия за защита на потребителите >>>
Можете да използвате и платформата за онлайн решаване на спорове на ЕС (ОРС) – ТУК >>>


Всчики продукти, предлагани на сайта, са от утвърдени, световни производители – гаранция за качество и надеждност!

Изправността на всеки наш продукт се тества, както от производителя, така и от нас преди продажбата (ако това е възможно, без да се наруши целостта на опаковката)!

Всички цени, посочени на сайта, са крайни за клиента (с включени данъци и налози)!


Сайта www.camera-bg.com е регистриран като електронен магазин в Националната агенция за приходите с Вх.№ 0500И0040234, съгласно чл.3 от Наредба № Н-18/2006г.


Съдържанието на сайта е защитено с авторски права и отговаря на всички законови разпоредби на Република България и ЕС. Всички действия на потребителите се съхраняват (по IP адрес) в лог-файлове на компанията за неопределен период. За всички противозаконни действия от страна на посетителите и клиентите на сайта (копиране на текст и снимки, фалшиви поръчки или друга нелоялна практика), от които за нас са произтекли някакви вреди, ще бъдат предприети съответните правни действия и ще бъдат сезирани съответните компетентни органи.

Политика за поверителност >>>

Политика за бисквитките >>>