Общи условия

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

– Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които Камера-БГ предоставя услуги и продукти на потребителите/клиентите си посредством уеб сайта www.camera-bg.com. Тези условия обвързват всички потребители. С натискане на бутона “Поръчване”, потребителят/клиентът се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.
– Идентифициране на потребителя/клиента с цел доказване на действията му на сайта, както за приемане на Общите условия, така и за направената поръчка, се извършва чрез съхранените в лог файлове на сървъра IP адрес на потребителя/клиента, както и всяка друга информация.
– Продуктите и услугите, които се намират на интернет страницата www.camera-bg.com не представляват правно обвързваща оферта, а са по-скоро демонстративен онлайн каталог, описващ продуктовата линия на търговеца.
– След натискане на бутона “Поръчване”, потребителите се съгласяват да закупят стоките и услугите, намиращи се в Количка. Клиентът получава потвърждение на поръчката и с получаване на това потвърждение се счита, че той е съгласен да закупи избраните от него продукти и услуги.
– Камера-БГ си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни. При невъзможност за осъществяване на поръчката, в рамките на 3 работни дни Камера-БГ уведомява потребителя/клиента за настъпилите обстоятелства, чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер. В случай, че е направен превод по сметката на търговеца, клиентът ще може да избира между възстановяване на сумите, отказ от поръчката или чрез заместваща поръчка.
– Договорният език е български, а плащанията ще бъдат извършвани в български левове. Когато е избран метод на плащане “Плащане с дебитна, кредитна карта или PayPal”, системата автоматично изчислява сумата на поръчката в евро, поради невъзможността в PayPal да се осъществява разплащане в български левове.

БЪРЗА ПОРЪЧКА

Ако за продукта е разрешен (наличен) метода Поръчай с един клик!, с натискане на бутон “Поръчай” клиента се задължава да спазва настоящите Общи положения и условия. Камера-БГ поема ангажимент в най-кратки срокове (до 16:00ч. на същия работен ден) да се обади на посочения телефонен номер и заедно с клиента да бъдат изяснени детайлите по поръчката. Клиента се задължава да уточни методите на плащане и доставка, които е избрал и които са посочени в настоящите Общи условия.

ПЛАЩАНЕ

Методите за плащане през сайта са 3:

1. Наложен платеж
Плащане в брой при доставка с куриер.

2. Банков превод
Плащане по банков път – извършвате плащането директно, чрез банковата Ви сметка.
Това можете да направите през сайта на Вашата банка (чрез Token или КЕП) или на място – в банковия клон!
(подробности за това как да осъществите банковия превод онлайн можете да получите от Вашия банков оператор)
След приключване на поръчката ще получите имейл с нашите банкови данни и уникален номер на поръчката:
Поръчка №XXX
Използвайте номера на поръчката като причина за плащането.
Може да плащате и в левовата равностойност на други валути!

3. Плащане с дебитна, кредитна карта или PayPal
Плащане чрез системата на PayPal.
От тук можете да платите бързо чрез данните, които са върху Вашата дебитна или кредитна карта.
След като приключите с поръчката ще бъдете прехвърлени към екрана „Pay with Debit or Credit card“ в PayPal от където можете да завършите плащането с данните от Вашата дебитна или кредитна карта.
Сумата автоматично ще бъде изчислена в Евро след като бъдете прехвърлени към сайта на PayPal (PayPal не работи с български левове).
Можете да платите и директно чрез PayPal акаунта си, ако имате такъв.
Платформата на PayPal е най-сигурното средство в Интернет за разплащане!

Камера-БГ работи на преференциални условия с куриерска фирма Еконт Експрес!

МЕТОДИ ЗА ДОСТАВКА

Методите за доставка през сайта са 3:
– Еконт – до офис;
– Еконт – до адрес;
– Друго (ще уточня).
Ако сте избрали метод за доставка “Еконт – до офис”, ще трябва да отбележите в полето “Офис на Еконт” името и/или адреса на офиса на Еконт. Ако не го направите, доставката ще бъде извършена до централния офис на Еконт Експрес за съответното населено място. В този случай не е необходимо да въвеждате Вашия домашен адрес.
Ако сте избрали метод за доставка “Друго (ще уточня)”, ще трябва да отбележите в полето “Бележки към поръчката” Вашите указания към нас. Ако не го направите, доставката ще бъде извършена от куриерска фирма Еконт Експрес, до посочения от Вас адрес.

ЦЕНИ

Цените за транспорт и доставка в рамките на България са както следва:
– За сума на поръчката до 150 лв:
   – с куриерска фирма Еконт Експрес, до офис на куриера – 4,50 лв;
   – с куриерска фирма Еконт Експрес, до адрес на клиента – 7,50 лв;
– За сума на поръчката над 150 лв: БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

ДОСТАВКА

– Доставките за страната, се осъществяват в рамките на 1 работен ден (24 часа след поръчката), ако са направени в работен ден – до 16:00 ч. Доставките на някои продукти се осъществяват в рамките на 1 до 8 работни дни, което ще бъде изрично отбелязано на страницата на продукта. При невъзможност за осъществяване на поръчката поради своевременно изчерпване на складовите наличности или по други причини, ще бъдете незабавно уведомени.
– Потребителят/клиентът носи изцяло риска от повреждане/загубване на стоката при доставката. Веднага след предаване на стоката на куриер, Камера-БГ се освобождава от риска, който се прехвърля върху потребителя/клиента. Камера-БГ не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.
– Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя/клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на Камера-БГ. В случай, че бъде установено наличие на щети, които са се получили при транспортирането на стоката, Камера-БГ не носи отговорност за гаранционното обслужване на тази стока. В случаите когато от Камера-БГ са зададени в писмена форма конкретни дата и час за доставка, изявлението има обвързваща сила. При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката Камера-БГ не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.
– При предаване на стоката потребителят/клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес. При отказ за получаване на стоката, извън случаите описани по-долу, отказът се счита за неоснователен и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Камера-БГ се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.
– Когато доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от клиента стока и това може да се установи чрез обикновения й преглед, клиента може да иска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка в срок от 24 часа от получаването й.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ/КЛИЕНТА

– Потребителят/клиентът има възможност да разглежда и да поръчва обявените стоки и услуги на сайта www.camera-bg.com.
– Потребителят/клиентът има право да се информира за състоянието на своята поръчка.
– Потребителят/клиентът е длъжен да заплати цената на поръчката си според обявеният начин на сайта www.camera-bg.com.
– Потребителят/клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес, да плати цената на стоката или услугата, да заплати разходите по доставката, когато същата не е безплатна и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката/услугата.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ТЪРГОВЕЦА

– Камера-БГ няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.
– Камера-БГ има право, но не и задължение да запазва материали и информация, разположени на сървъра на /името на сайта/.
– Камера-БГ има право по всяко време, без уведомяване на Потребителя/клиента, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на Камера-БГ да прекрати, спре или промени предоставяните услуги във връзка с ползването на сайта. Камера-БГ не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността, или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез /името на сайта/.
– Камера-БГ след получаване на плащането се задължава да прехвърли на потребителя/клиента собствеността на заявената за покупка от него стока/услуга, да достави в срок заявената за покупка стока/услуга, да проверява за техническа изправност всеки артикул преди да бъде изпратен (в случай, че това е възможно, без да се нарушава целостта на опаковката).
– Камера-БГ има право да инсталира на компютрите на потребителите кукита (cookies). Кукитата представляват текстови файлове, които се запазват от Интернет страницата върху твърдия диск на Потребителя и позволяват възстановяване на информация за Потребителя, като го идентифицират и позволяват проследяване на действията му, Интернет страниците, които посещава, хипер-връзките, които използва, информацията, която ползва и записва и други. Повече информация можете да намерите – ТУК.

ЛИЧНИ ДАННИ

– Камера-БГ гарантира на своите потребители/клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия. Камера-БГ защитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка, като това задължение отпада в случай, че Клиентът е предоставил неверни данни. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, Камера-БГ може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в поръчката. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.
– Камера-БГ се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. Камера-БГ е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ

– Камера-БГ предлага гаранционен документ на своите клиенти за дадена закупена стока, ако такъв документ е осигурен от производителя на стоката. В документа са описани: адрес и телефон на оторизираните сервизи на закупената стока, гаранционните условия на съответните сервизни центрове или производители, гаранционен срок на закупената от потребителя/клиента стока.

Политика за бисквитките >>>