Наблюдение на iCSee камера през 2 и повече устройства

Мобилното приложение iCSee, е едно от най-популярните и разпространени приложения за видеонаблюдение на IP камери. То предлага няколко доста лесни метода за видеонаблюдение на една и съща камера през 2 и повече устройства. Функцията е позната и с името Multi-User и предоставя възможност за управление на камера за видеонаблюдение от няколко устройства, едновременно или поотделно.
Различните методи дават различни права върху наблюдението и управлението на камерата.

Камера-БГ предоставя на своите клиенти камери за видеонаблюдение с гарантирано качество и произход:

1. Наблюдение и управление на камерата през втори телефон с пълни права – като администратор на устройството

Този метод се използва когато Вие самите ще наблюдавате камерата през повече от едно устройства или е необходимо да предоставите управлението на камерата на друг член на семейството, близък приятел, важен колега и т.н. Метода предоставя пълни права върху управлението на камерата, каквито права има и собственика, осъществил първоначалната инсталация на камерата.
При този метод камерата не може да се наблюдава и управлява едновременно през устройствата. Т. е. в един и същи момент само един администратор на устройството може да го наблюдава и управлява.

Метода се прилага по следния начин:
– Първоначалната инсталация на камерата е преминала успешно – инсталирали сте мобилното приложение iCSee, направили сте регистрацията с имейл и парола, добавили сте камерата и вече я наблюдавате през телфона без проблеми.
– На втория телефон се инсталира мобилното приложение iCSee. Не се прави пак регистрация, а се влиза в приложението с вече създадените потребител (имейл) и парола.
– След успешния вход в приложението, веднага ще видите инсталираната камера. Тя не се добавя пак в приложението, а директно се появява в списъка и може да бъде избрана – за наблюдение и управление.

Отново отбелязваме, че при този метод трябва да сте внимателни, тъй като имате пълни права над камерата и през второто устройство. Можете да използвате менюто Settings. Можете да правите пълни настройки на камерата. Можете да наблюдавате и управлявате записите на micro SD картата или облака. Можете да рестартирате дистанционно камерата, да възстановите заводските настройки, да изтриете камерата и т.н.

Камера-БГ предоставя на своите клиенти iCSee камери с реални функции и характеристики:

2. Ограничено наблюдение и управление на камерата през втори телефон, чрез споделяне на точно определени функции

Този метод се използва когато се налага да предоставите ограничени права за наблюдение и управление на камерата, но не искате да давате пълните права от т.1. Метода е приложим когато искате да дадете временни права на някой, който иска да наблюдава камерата или да види конкретен запис от картата памет. Например, когато полицията Ви изиска записите от камерата за определен период от време.

При този метод камерата може да се наблюдава и управлява едновременно през 2 и повече устройства. Т. е. в един и същи момент камерата може да се наблюдава през няколко телефона.

Метода се прилага по следния начин:
– Първоначалната инсталация на камерата е преминала успешно – инсталирали сте мобилното приложение iCSee, направили сте регистрацията с имейл и парола, добавили сте камерата и вече я наблюдавате през телфона без проблеми.
– На втория телефон се инсталира мобилното приложение iCSee и се прави друга регистрация, с друг потребител (имейл) и парола.
– През първия телефон, от където се управлява камерата, след вход в приложението iCSee, преди да отворите камерата за да я наблюдавате, под нея имате бутон Share (Сподели).

Наблюдение на ICSEE камера през 2 и повече устройства

– След като изберете бутон Share, ще Ви се отвори екрана Sharing permission. Можете да споделите всички възможни опции, чрез избиране на Share all. Мoжете да споделите само конкретни функции, като PTZ (завъртане), Local Storage (записи от картата с памет) и т.н.

Наблюдение на ICSEE камера през 2 и повече устройства

– Възможните варианти за споделяне са два – чрез изпращане на QR код за сканиране на потребителя на втория телефон (Share QR code) или чрез използване на потребителското име (имейла) на потребителя на втория телефон (Account share).

Наблюдение на ICSEE камера през 2 и повече устройства

При този метод можете да управлявате и променяте вече направеното споделяне към втория телефон, чрез опцията View the share management.


* Поради бъдещи актуализации на мобилното приложение iCSee, е възможно тази статия да не е напълно актуална.